Beleef het verleden in het preHistorisch Dorp

preHistorisch Dorp

Prehistorie Romeinse Tijd Middeleeuwen

Historische bewoners nemen je mee op een reis terug in de tijd

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven komt het verleden tot leven. Historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen nemen je tijdens de Nationale Archeologiedagen op 15 en 16 juni 2024 mee op een reis terug in de tijd. Het belooft een ontdekkingstocht vol verrassingen te worden. Kijk dus niet raar op als je opeens een Viking tegen het lijf loopt, of kennismaakt met een jager uit het jagerskamp. Geniet van hun verhalen en proef de sfeer van vroeger. Tijdens je bezoek kun je ook veel dingen zelf doen: van vuur maken zonder lucifers tot een broodje bakken boven het vuur. En lukt het jou met pijl en boog het doelwit te raken?

Experimentele archeologie
De basis van dit openluchtmuseum ligt in de experimentele archeologie: de wetenschap waarbij archeologische theorieën in de praktijk worden getest door iets na te bouwen en te gebruiken. De meeste gebouwen in het museum zijn op deze manier tot stand gekomen. Archeologische vondsten uit de regio vertellen ons veel over hoe de mensen vroeger leefden. Wil je alles over de geschiedenis en het museum te weten komen en het antwoord op al je vragen? Neem dan deel aan de rondleiding, die dagelijks start vanaf het middeleeuwse marktplein.

Graaf in het verleden
Hoe archeologen te werk gaan en met welke technologische innovaties specialisten tegenwoordig nog gedetailleerder onderzoek kunnen doen, ontdek je in de ArcheoFactory van het preHistorisch Dorp. Voor even ben je hier een echte archeoloog. Welk verhaal kan een vondst ons vertellen? Met behulp van de modernste archeologische technieken ontdek je alles over wat je in een opgraving kunt vinden en hoe we daarmee de verhalen in ons museum tot leven kunnen brengen.
Meer informatie
  • do. 13 juni 2024
  • vr. 14 juni 2024
  • za. 15 juni 2024
  • zo. 16 juni 2024

Elke dag van 10:00 tot 17:00 uur

  • Rondleiding
  • Tentoonstelling
  • Theater & Muziek

Praktisch

Prijs:

Entree € 12,50 - Gratis voor kinderen t/m 3 jaar

Locatie

preHistorisch Dorp
Boutenslaan 161B
5644TV Eindhoven
Noord-Brabant

Organisator

preHistorisch Dorp

Logo preHistorisch Dorp

Volg ons