Pop-up ArcheoHotspot en TENToonstelling

Museum Hoge Woerd

Romeinse Tijd

Help mee vondsten uit het fort onderzoeken en kom kijken in de TENToonstelling!

Stel je voor, je staat op de exacte plek waar in de jaren ’70 en ‘80 opwindende opgravingen hebben plaatsgevonden, precies bovenop de verborgen schatten van een Romeins fort. En het beste van alles? Jij kunt deel uitmaken van het onderzoeksteam! Of je nu een doorgewinterde archeologieliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar het verleden van dit gebied, er valt voor iedereen wat te ontdekken bij de Pop-up ArcheoHotspot en de TENToonstelling. Kom tijdens deze Nationale Archeologiedagen helpen met Romeins aardewerk, dakpannen en dierlijke botten onderzoeken. Allemaal vondsten uit het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd in De Meern, dat de afgelopen 50 jaar tijdens verschillende opgravingen is onderzocht. Deze onderzoeken zijn nooit gepubliceerd.

Kom meer te weten over de opgravingen, over Romeinse forten en de Limes. Hoor en zie hoe de archeologen vondsten onderzoeken. Deel jouw ervaringen en ontdek de verhalen die deze eeuwenoude resten te vertellen hebben. Museum Hoge Woerd en Romeins fort aan de Rijn hebben allerlei interessante activiteiten voor je georganiseerd zodat je echt de geschiedenis in kunt duiken.

Er valt nog meer te beleven deze dagen! Kom zelf potten maken. Kijk hoe de pottenbakker op de draaischijf te werk gaat, net als in de Romeinse tijd. Leer aardewerk tekenen, bouw je eigen poortgebouwtje met een 3D-pen of maak je eigen dakpanstempels. Deze stempels komen we ook op Romeins baksteen tegen en deze zijn tijdens de Nationale Archeologiedagen te zien. Je kunt leren hoe je encaustiek (wasschilderingen) schildert en er is een demonstratie van sieraden van oude scherven maken. Wat ga jij als eerste doen?
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024
  • zo. 16 juni 2024

Zaterdag en zondag tussen 11:00 en 17:00 uur

  • Workshop
  • Tentoonstelling

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Museum Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Utrecht

Organisator

Museum Hoge Woerd

Logo Museum Hoge Woerd

Volg ons

Mede-organisator(en)

  • Romeins Fort aan de Rijn