Aan de slag als echte archeoloog!

Landgoed Willibrordus

Geen specifieke tijdsperiode

Een kennismaking met het werk van de archeoloog door zelf aan de slag te gaan op het graafveld

Op zaterdag 15 juni organiseert Archeologisch Museum Baduhenna een archeologische opgraving voor de jeugd. Meld je aan, doe mee en word archeoloog voor een dag!

De geschiedenis lezen in de grond, dat is wat een archeoloog doet. Graven om sporen in de grond te vinden en om zo verborgen schatten bovengronds te halen. Dan ontdek je dat voor ons al mensen op hetzelfde stukje grond geleefd hebben. Je maakt tijdens de Nationale Archeologiedagen kennis met het werk van de archeoloog door zelf in het opgravingsveld aan de slag te gaan: werken met de troffel, vondsten schoonmaken, uitzoeken wat het voorwerp is of een vondstkaartje invullen, alles wat erbij komt kijken om een gevonden schat te registreren en te bewaren.

Meedoen aan de activiteit kost €3,-. We willen graag dat deelnemers zich aanmelden voor de activiteit, dat kan via dit e-mailadres. De locatie van de opgraving bevindt zich op Landgoed Willibrordus. De ingang van het graafveld is aan de achterzijde van dit terrein, aan de Rosendaal te Heiloo.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

tussen 14:00 en 16:00 uur

  • Opgraving

Praktisch

Prijs:

€3,-

Locatie

Landgoed Willibrordus
Rosendaal 2
1851 RL Heiloo
Noord-Holland

Organisator

Archeologisch museum Baduhenna

Logo Archeologisch museum Baduhenna

Volg ons