Bezoek het Limburgs Museum

Limburgs Museum

Prehistorie Romeinse Tijd Middeleeuwen

Ontdek in interactieve tentoonstellingen waar de geschiedenis van Nederland begon!

Op zondag 16 juni 2024 is het Limburgs Museum ter ere van de Nationale Archeologiedagen gratis te bezoeken! Bekijk archeologische topstukken in onze tentoonstellingen 'Van neanderthaler tot stedeling' en 'De kantharos' en ga samen op ontdekking in onze andere exposities.

'Van neanderthaler tot stedeling'
Al een kwart miljoen jaar geleden stookten mensen een kampvuurtje in Zuid-Limburg. De resten van dat kampje behoren tot de oudste sporen van mensachtigen in ons land. Ook van mensen uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen is in de Limburgse bodem ontzettend veel teruggevonden.

'Van neanderthaler tot stedeling' laat je al deze archeologische schatten van dichtbij bekijken. Zie de mammoetbotten waar neanderthalers van knabbelden, ontdek hoe Romeinen een brug bouwden of zoek de monnik op een schaats. En wie durft, kan met professor B.C. Oud een interactieve vlucht maken langs al die tijden.

'De Kantharos'
De Kantharos van Stevensweert is tijdelijk terug in Limburg: de plek waar hij - na bijna 2000 jaar in vergetelheid in de Maas te hebben doorgebracht - meer dan 80 jaar geleden opdook. Ontdek het verhaal achter dit topstuk uit Romeins Limburg nu in het museum.
Meer informatie
  • zo. 16 juni 2024

11:00 tot 17:00 uur

  • Tentoonstelling

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
Limburg

Organisator

Limburgs Museum

Logo Limburgs Museum

Volg ons