Duik in het verleden van Rijckholt

Informatiecentrum Mijn Rijckholt

Prehistorie Romeinse Tijd Middeleeuwen Vroegmoderne Tijd

Kom alles te weten over vuursteen en de vuursteenmijn van Rijckholt

In het Regionale Infocentrum Mijn Rijckholt duik je diep in de mooie zaken van de regio. Er is informatie te vinden over de geologie, de archeologie, het landschap en de mens van het Maasdal, van de dalhellingen en van de plateaus. Enthousiaste vrijwilligers kunnen je er alles over vertellen!

In Mijn Rijckholt wordt ontdekt dat in al deze zaken vuursteen een grote rol speelt. Dit wordt goed zichtbaar gemaakt met afbeeldingen en filmpjes. Het belangrijkste onderdeel is een prehistorische vuursteenmijn die je laat zien hoe in de prehistorie vuursteen ondergronds gewonnen werd.

Speciaal voor kinderen is er een prehistorische hut waar je je kunt omkleden in prehistorische kleren. Daarnaast kun je meedoen aan een opgraving naar geologische en archeologische vondsten en kom je alles te weten over het leven in de prehistorie. Er is zelfs een nagebouwd deel van een vuursteenmijn op ware grootte waar je in en doorheen kan kruipen.

In het Informatiecentrum Mijn Rijckholt kun je heel goed beleven hoe het is om in een ondergrondse prehistorische vuursteenmijn te zijn. Wil je ondergronds? Ga dan mee met de excursie naar de Vuursteenmijn op 15 juni.

Neem ook een kijkje bij het Vuursteenfestival!Meer informatie
  • za. 15 juni 2024
  • zo. 16 juni 2024

Zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur

  • Tentoonstelling

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Informatiecentrum Mijn Rijckholt
Rijksweg 186
6247AN Rijckholt
Limburg

Organisator

Prehistorische Vuursteenmijn Rijckholt

Logo Prehistorische Vuursteenmijn Rijckholt

Volg ons