Eet mee en duik in de geschiedenis van Almere

Pannenkoekenhuis Smullen & Spelen

Prehistorie

Eet gezellig mee op een plek waar 10.000 jaar geleden de jagers en verzamelaars ook echt aten!

Tijdens de Archeologiedagen kun je bij de archeologische vindplaats bij het pannenkoekenhuis langskomen voor een kennismaking met een Steentijd-acteur en een echte archeoloog, en om te spelen! En wil je meteen een pannenkoek eten? Reserveer dan vast je tafeltje.

Op zaterdag 15 juni komt tussen 15:00 en 18:00 uur speciaal Oermens in de klas oftewel Aaike Jordans bij Smullen & Spelen langs. Volledig gekleed als steentijdmens vertelt hij je alles over het leven in die tijd. Ook laat hij zien hoe ze toen leefden, vuur maakten, jaagden en wat ze aten.

Zondag 16 juni is er tussen 12:00 en 14:00 uur een echte ervaren Archeoloog bij ons aanwezig! Je kunt archeoloog Wouter Smith alles vragen over het vak archeologie tijdens een Meet & Greet! Of doe zelf mee met opgraven en onderzoeken. We gaan ook hutten bouwen en namaken uit de Steentijd. Zondag is het Vaderdag, dus het is natuurlijk extra leuk om je vader mee te nemen!

Tip: stempel voor een gratis pannenkoek
Haal een stempel op een van de deelnemende locaties tijdens de Nationale Archeologiedag in Almere en krijg een gratis pannenkoek bij Smullen en Spelen! Je kunt hier meer lezen over de activiteiten in de Nieuwe Bibliotheek, en meer informatie over de activiteiten bij VINDplaats Zenit kun je hier vinden. Bij een volle stempelkaart ontvangen kinderen t/m 17 jaar een gratis kinderpannenkoek bij Smullen en Spelen. De volle stempelkaart is t/m 1 juli 2024 in te leveren bij Smullen en Spelen.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024
  • zo. 16 juni 2024

Zaterdag van 15:00 tot 18:00 en zondag van 12:00 tot 14:00 uur

  • Workshop
  • Spel
  • Theater & Muziek

Praktisch

  • Toegang gratis

Locatie

Pannenkoekenhuis Smullen & Spelen
Enrico Fermistraat 30
1341 CB Almere
Flevoland

Organisator

Smullen & Spelen

Logo Smullen & Spelen

Volg ons

Mede-organisator(en)

  • Erfgoedhuis Almere
  • Gemeente Almere