Kidsrondleiding street art Heerlen in een spraycap junior

Start vanaf Thermenmuseum

Geen specifieke tijdsperiode

Na deze rondleiding spot je street art overal!

Schatzoeken doe je niet alleen in de grond, in Heerlen kan dat in alle kieren en gaten van de stad. Street art is overal voor de echte speurneuzen. Reuzen van kunstwerken en piepkleine plaksels ontdek je samen met een echte street art expert.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt, dus aanmelden is nodig. Dat kan via reserveringen@thermenmuseum.nl.

Achtergrond:
Als muralhoofdstad is Heerlen al lang bekend met het fenomeen van deze openbare kunstvorm. Dankzij Museum Murals komt er aan het eind van de zomer 2024 een gloednieuw exemplaar bij, geïnspireerd op het Romeinse badhuis, het grootste Romeinse monument van Nederland. De Italiaanse kunstenaar Gionata Gesi, bekend als Ozmo, zal de muurschildering maken. Waar en hoe het eruit zal zien, zal de komende tijd bekend worden. En u hebt ook inspraak over het uiteindelijke resultaat. In aanloop hiernaartoe is er een publieksprogramma samengesteld.

Museum Murals is een nationaal project van Het Mauritshuis in Den Haag. Voor 20 musea ontwikkelen 20 straatartisten 20 muurschilderingen. Dit hele project wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de Vriendenloterij.
Meer informatie
  • zo. 16 juni 2024

13:00 - 14:30

  • Rondleiding

Praktisch

  • Toegang gratis

Locatie

Start vanaf Thermenmuseum
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen
Limburg

Organisator

Thermenmuseum

Logo Thermenmuseum

Volg ons

Mede-organisator(en)

  • Via Belgica
  • Gemeente Heerlen