Lezing: Het Verleden van de Velden

Streekmuseum Veldzicht

Romeinse Tijd Middeleeuwen

De archeologie van de Duin- en Bollenstreek

Op vrijdag 14 juni wordt tijdens de Archeologiedagen op Veldzicht een lezing gehouden door Jeroen van Zoolingen over de Romeinse tijd en middeleeuwen.

Wist je dat de eerste bewoners van wat wij nu de Duin- en Bollenstreek noemen, al zo’n 5000 jaar geleden arriveerden? Intrigerende voorwerpen, gevonden tijdens het afgraven van de oude duinen, maken duidelijk dat dit in de prehistorie allerminst een onbewoond gebied was. Onderzoek in de laatste jaren ten noorden van de Rijnmonding heeft veel nieuwe gegevens opgeleverd over de dynamiek van deze streek in de Romeinse tijd en vroege middeleeuwen. De vele verdwenen en nog bestaande kastelen zijn een duidelijke aanwijzing voor de rol die de streek in de late middeleeuwen speelde, in de tijd dat het graafschap Holland werd gevormd.

Al met al reden genoeg om de archeologische gegevens van dit tamelijk onbekende, maar belangrijke gebied op begrijpelijke en aantrekkelijke manier op een rijtje te zetten en zo de laatste stand van kennis vast te leggen.
Meer informatie
  • vr. 14 juni 2024

Inloop 19:00 uur; Aanvang lezing 19:30 uur

  • Lezing

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Streekmuseum Veldzicht
Herenweg 114
2201 AL Noordwijk
Zuid-Holland

Organisator

Gemeente Noordwijk

Logo Gemeente Noordwijk

Volg ons

Mede-organisator(en)

  • Streekmuseum Veldzicht
  • Erfgoed Leiden en Omstreken