Open huis van het Archeologisch Centrum Rivierenland

Archeologisch Centrum Rivierenland – AWN afd. 15

Geen specifieke tijdsperiode

Kom langs tijdens de opening van de vergrote Archeohotspot en laat je vondsten determineren!

Sinds onze feestelijke opening in 2021, is het Archeologisch Centrum Rivierenland dé plek voor archeologie liefhebbers. Binnen dit centrum hebben we een zeer actieve Archeohotspot. Door toename van het aantal vrijwilligers hebben we de ruimte van ons centrum uitgebreid. Of je nu komt voor de ruime fotografie mogelijkheden, het registreren van vondsten in PAN, of gewoon gezellig meer wilt leren over amateur archeologie, hier ben je aan het juiste adres!

Tijdens de Nationale Archeologiedagen is de Archeohotspot geopend en zijn er ook voor de jeugd allerlei activiteiten, zoals het zoeken met een metaaldetector. Een bezoek aan het Archeologisch Centrum Rivierenland is goed te combineren een wandeling door het bosrijke gebied rondom kasteel Zoelen.

Opening
Op zaterdag 15 juni wordt om 14.00 ons vergrote centrum geopend. Verken onze uitgebreide bibliotheek met informatie over het Rivierenland en ontdek de uitdagingen die de amateurarcheologie te bieden heeft. Er is tevens een kleine tentoonstelling met Romeinse vondsten uit het grafveld Prinsenhof in Kesteren.

  • za. 15 juni 2024
  • zo. 16 juni 2024

Zaterdag 10:00-16:00 uur, opening vergrote centrum 14:00 uur. Zondag 12:00-16:00 uur.

  • Open dag
  • Opening

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Archeologisch Centrum Rivierenland – AWN afd. 15
Uiterdijk 12
4011 EV Zoelen
Gelderland

Organisator

Archeologisch Centrum Rivierenland – AWN afd. 15

Logo Archeologisch Centrum Rivierenland – AWN afd. 15