Open Middag Archeologisch Centrum

Archeologisch Centrum – Gemeente Amersfoort

Geen specifieke tijdsperiode

Kom een kijkje nemen bij het Archeologisch Centrum en leer over de geschiedenis van Amersfoort!

Zoals ieder vrijdagmiddag, ben je ook tijdens de Nationale Archeologiedagen op vrijdag 14 juni welkom om onze expositieruimte en het restauratieatelier op het Archeologisch Centrum aan de Westsingel 46 te bezoeken.

In onze expositieruimte kun je de vele archeologische vondsten bewonderen die we hebben opgegraven. Op een groot interactief scherm kun je de bewoningsgeschiedenis van onze stad en omgeving ontdekken. Woon je in Amersfoort? Dan hebben we misschien wel in jouw straat onderzoek gedaan! Kom ontdekken wat daar gevonden is. We hebben verder de ‘Vondst van de Maand’. En natuurlijk kan je hier Aagje recht in de ogen kijken en haar verhaal lezen!

In het restauratieatelier kan je zien hoe we nieuwe vondsten verwerken en nader onderzoeken. Tip: er ligt altijd wel een skelet op de onderzoekstafel. Misschien heb je zelf wel vondsten gedaan en wil je deze aan de archeologen laten zien. En leuker nog: je mag zo veel vragen stellen als je wilt; onze archeologen vertellen graag over hun werk.
Meer informatie
  • vr. 14 juni 2024

tussen 14:00 en 16:30 uur

  • Open dag
  • Spreekuur
  • Tentoonstelling

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Archeologisch Centrum – Gemeente Amersfoort
Westsingel 46
3811 BB Amersfoort
Utrecht

Organisator

Archeologisch Centrum – Gemeente Amersfoort

Logo Archeologisch Centrum – Gemeente Amersfoort

Volg ons