Opening expositie "Queen Anne: mysterieus schip in de polderbodem"

Museum Schokland

Vroegmoderne Tijd

Scheepsarcheoloog Yftinus van Popta onderzocht het scheepswrak en vertelt je er alles over!

Op zondag 16 juni wordt de expositie ‘Queen Anne: mysterieus schip in de polderbodem’ geopend door scheepsarcheoloog dr. Yftinus van Popta. Hij onderzocht het scheepswrak dat in 2018 is opgegraven bij Rutten. Sinds de opgraving van het scheepswrak heeft van Popta uitgebreid onderzoek gedaan en op deze middag deelt hij hoe dit is gegaan en wat je kan zien in de expositie.

Deze zomer organiseert Museum Schokland een expositie over de opgraving met indrukwekkende foto’s en prachtige vondsten uit het wrak. De opgraving was een enorm karwei, maar met meer dan 1.000 vondsten heel uniek! Kom naar de opening en de lezing en leer meer over het bijzondere scheepswrak en de fascinerende expositie in Museum Schokland.

De lezing wordt twee keer gegeven: om 11:00 en om 14:00 uur, en de lezing duurt een uur. Toegang is gratis in combinatie met entreekaartje van het museum. Wel raden we aan om te reserveren via deze link.
Meer informatie
  • zo. 16 juni 2024

om 11:00 uur en om 14:00 uur

  • Lezing
  • Opening
  • Tentoonstelling

Praktisch

Prijs:

De activiteit is gratis na aankoop van een museumticket: € 8 voor volwassenen, € 5 voor 6 t/m 11 jaar, t/m 5 jaar gratis

Locatie

Museum Schokland
Middelbuurt 3
8319 AB Schokland
Flevoland

Organisator

Museum Schokland

Logo Museum Schokland

Volg ons