Puzzelen in het Schervenlab van kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen

Middeleeuwen Vroegmoderne Tijd Moderne Tijd

Kom je tijdens de Archeologiedagen meepuzzelen in het Schervenlab van kasteel Ammersoyen?

Neem een kijkje in Schervenlab van kasteel Ammersoyen. Hier puzzelen vrijwilligers en archeologen de vele duizenden scherven uit de slotgracht aan elkaar. Kom meepuzzelen en bezoek de nieuwe publiekspresentatie!

Tijdens de restauratie van het kasteel in de vorige eeuw werd de kasteelgracht van Ammersoyen uitgegraven. Er kwamen duizenden scherven en voorwerpen tevoorschijn die door de eeuwen heen op het kasteel zijn gebruikt. Het bleek de grootste archeologische grachtvondst ooit bij een kasteel in Nederland! Tientallen jaren lag deze archeologische collectie opgeslagen op de kasteelzolders. Totdat in 2023 het Schervenlab van Ammersoyen openende. Hier werken nu vrijwilligers en archeologen onder het oog van bezoekers om de scherven te determineren en aan elkaar puzzelen.

Zelf meepuzzelen
In het Schervenlab kom je letterlijk in aanraking met zes eeuwen kasteelleven. Bekijk er de archeologische vondsten, puzzel zelf met scherven op de magneetwand of kijk mee met het werk van de vrijwilligers. Ze vertellen je graag meer over hun werk en wie weet mag je zelf wel meepuzzelen!

Mythen over de middeleeuwen
Natuurlijk bekijk je gelijk het kasteel met de nieuwe publiekspresentatie. Tijdens je tocht door deze middeleeuwse waterburcht ontdek je de geheimen van het kasteel én de mythen over de middeleeuwen. Bezoek zeker ook de brouwkelder met de recent opgegraven originele middeleeuwse brouwoven én de museumzaal want daar zijn de topstukken uit de archeologische collectie te zien.
Meer informatie
  • vr. 14 juni 2024
  • za. 15 juni 2024
  • zo. 16 juni 2024

11:00-16:00

  • Workshop
  • Tentoonstelling

Praktisch

Prijs:

Een bezoek aan schervenlab is gratis bij een entreeticket voor het kasteel. Kinderen €5,-, €volwassenen 14,50. Museumkaart en donateurspas GLK gratis

Locatie

Kasteel Ammersoyen
Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
Gelderland

Organisator

Kasteel Ammersoyen

Logo Kasteel Ammersoyen

Volg ons