Romeinendag Hortus Populus

Hortus Populus Bodegraven

Romeinse Tijd

Beleef de Romeinse tijd op de Hortus Populus

Tijdens de Romeinendag op de Hortus Populus is er genoeg te doen!

10:00 – 12:00: Ontdek de levendige zaterdagmarkt op de Hortus Populus. Abonnees halen hun groentenpakket op en geniet van de losse verkoop van groenten, kruiden en bloemen. Speciale nadruk op Romeinse groenten en kruiden.

11:00 – 12:30: Ga terug in de tijd met een optocht van Romeinse soldaten en burgers, geleid door re-enactors van Gemina. De route voert van de Hortus Populus naar de aangrenzende nieuwbouwwijk Weijdeveld en terug. Doe mee aan de optocht en kleed je als een Romeinse soldaat of burger.

12:30 – 13:30: Geniet van een authentieke Romeinse lunch op de Hortus Populus. Op het menu staat onder andere soldatenpuls en brood met Romeinse kaas.

13:00 – 15:30: Beleef een middag vol Romeinse spellen. Ontdek het Molenspel en andere traditionele spelletjes, uitgelegd door Gemina. Leer hoe je een geldbuidel maakt voor het Molenspel tijdens de workshop. Neem deel aan partijen Romeinen tegen Germanen met het Kubb-spel.

15:00 – 16:00: Sluit de dag af met een Romeinse borrel op de Hortus Populus. Geniet van de spannende finale van het Kubb-spel.

Zien we je daar!?
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

van 10:00 tot 16:00

  • Workshop
  • Festival
  • Spel

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Hortus Populus Bodegraven
Limespad 1
2412 BE Bodegraven
Zuid-Holland

Organisator

Hortus Populus Bodegraven

Logo Hortus Populus Bodegraven

Volg ons