Struinen door de duinen op zoek naar jagers en verzamelaars

Soesterduinen

Prehistorie

Speur samen met de archeologen naar vondsten uit de Steentijd in de Soesterduinen

Ga op 16 juni van 10:30 tot 13:30 uur tijdens de Archeologiedagen samen met archeologen op zoek naar sporen van de eerste moderne mensen in onze regio! In de Soesterduinen zijn de afgelopen 50 jaar diverse vondsten gedaan uit de tijd van de jagers en verzamelaars (circa 15.000 – 5.000 jaar geleden). Om te achterhalen of er nieuwe vondsten en vindplaatsen bloot zijn komen te liggen hebben we hulp van het publiek nodig. De archeologen vertellen tijdens deze drie uur eerst iets over de periode van jagers en verzamelaars, de vondsten die eerder al gedaan zijn en hoe deze passen binnen de geschiedenis van dit gebied. Daarna gaan we samen met jullie aan de slag. Je leert vuursteen herkennen en misschien doe je zelf wel een mooie vondst! De vondsten mag je niet meenemen, maar je doet wel een mooie ervaring op en je helpt actief mee aan archeologisch onderzoek in een prachtig natuurgebied.

Aanmelding en praktische zaken
Voor deze activiteit moet je je van tevoren aanmelden. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Stuur een mail naar dit e-mailadres en geef je telefoonnummer door en met hoeveel mensen je wilt komen. Je inschrijving is definitief als je een bevestigingsmail hebt ontvangen. Hierin lees je ook de details over waar we verzamelen.

De minimumleeftijd voor deze activiteit is 10 jaar. Kinderen tot 16 jaar dienen begeleid te worden door een volwassene.

Er zijn geen sanitaire voorzieningen. Eten en drinken moet je zelf meenemen, net als mooi weer. In geval van slechte weersomstandigheden kan de activiteit geannuleerd worden. Dit laten we uiterlijk vrijdag 14 juni weten via het e-mailadres waarmee je je hebt opgegeven.
Meer informatie
  • zo. 16 juni 2024

van 10:30 tot 13:30 uur

  • Wandeling
  • Workshop

Praktisch

  • Toegang gratis

Locatie

Soesterduinen
De Beaufortlaan 28A
3768 MJ Soest
Utrecht

Organisator

Archeologisch Centrum – Gemeente Amersfoort

Logo Archeologisch Centrum – Gemeente Amersfoort

Volg ons