Aan de slag met een metaaldetector

Historisch Museum Hazerswoude

Romeinse Tijd

Kom naar de nationale archeologie dag in het Historisch Museum Hazerswoude

In Hazerswoude-Rijndijk zijn niet lang geleden meer dan 40.000 vondsten uit de periode van de Romeinen in het Westvaartpark uit de grond gehaald.

In de 1e tot de 4e eeuw was de Rijndijk, pal langs de Oude Rijn, ook al een hele belangrijke weg. Het was de noordgrens van het grote Romeinse Rijk. Geen wonder dus dat er zoveel uit die tijd gevonden is. Het Historisch Museum Hazerswoude maakt zich hard om de vondsten uit het Westvaartpark breed toegankelijk te maken voor de inwoners van Hazerswoude. De vondst van een Romeinse mijlpaal en Tabula Ansata, naambordje, compleet met spijker hebben Hazerswoude op de archeologische kaart gezet.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen zal in het Historisch Museum in Hazerswoude-Dorp op zaterdag 15 juni van 11 tot 4 uur aandacht besteed worden aan de vondsten in het Westvaartpark. In nieuw ingerichte vitrines zijn al eerder opgegraven voorwerpen te bezichtigen. Speciaal voor de nationale archeologie dag is een in Hazerswoude gevonden gem, een fijn bewerkte steen, vaak gedragen in een ring te bewonderen. Of ga zelf aan de slag met de metaaldetector.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

11:00 - 16:00 uur

  • Workshop
  • Tentoonstelling

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Historisch Museum Hazerswoude
Dorpsstraat 66
2391BK Hazerswoude
Zuid-Holland

Organisator

Historisch Museum Hazerswoude

Logo Historisch Museum Hazerswoude

Volg ons