Volg een cursus archeologie of gem maken bij Museum Hazerswoude

Historisch museum Hazerswoude

Romeinse Tijd

Er is genoeg te doen bij Museum Hazerswoude tijdens de Nationale Archeologiedagen!

De hele dag zijn er gratis activiteiten voor jong en oud. Van workshops archeologie en gemmen maken tot een vernieuwde vitrine met Romeinse vondsten en toelichtende filmpjes. Kinderen kunnen deelnemen aan een archeologieworkshop en leren hoe een echte archeoloog werkt. Wie weet wat ze ontdekken!

Wist je dat recente opgravingen begonnen door vondsten van amateurarcheologen? Een van hen vond in Hazerswoude-Rijndijk een gem, nu te zien in het museum. Een gem is een halfedelsteen met een beeltenis of letter, gebruikt door belangrijke Romeinen als zegelring. Dit bevestigt dat er belangrijke Romeinen in Hazerswoude waren.

Op 15 juni is er voor kinderen een workshop gemmen maken, waarbij ze hun eigen zegelring kunnen maken. Maar eerst moeten ze natuurlijk nadenken over welke Romein ze willen zijn. Kiezen ze voor Hadrianus, of Claudius, of een andere keizer? Of wellicht willen ze Cleopatra zijn?

In het museum draait een film over opgravingen in het Westvaartpark en er is een vernieuwde vitrine met vondsten en toelichtende filmpjes. Voor iedereen is er iets nieuws te ontdekken. Je kunt zelfs inspiratie opdoen voor een spreekbeurt! Het museum biedt leuk materiaal om je daarbij te helpen.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

Van 11:00 tot 16:00 uur

  • Workshop

Praktisch

  • Toegang gratis

Locatie

Historisch museum Hazerswoude
Dorpsstraat 66
2391BK Hazerswoude Dorp
Zuid-Holland

Organisator

Historisch museum Hazerswoude

Logo Historisch museum Hazerswoude

Volg ons