Afvaldetectives

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Geen specifieke tijdsperiode

In deze workshop gaan we afval bestuderen door de ogen van een archeoloog

Overal waar mensen wonen, werken en eten ontstaat afval. Dat is nu zo, maar vroeger was dat ook al. Vuilnis van honderden of zelfs duizenden jaren oud: de archeoloog is er blij mee! Het afval dat gevonden wordt, zegt namelijk iets over wat de mens vroeger in het dagelijkse leven deed, hoe hij zijn eten klaarmaakte, wat hij at en of hij arm of rijk was.

Bij opgravingen werken archeologen als een soort vuilnismannen: met een vertraging van honderden of duizenden jaren verzamelen ze het afval. Daarna pluizen zij als echte detectives het vuilnis uit om uit te vinden wat het zegt over de mens in het verleden.

Bij de workshop gaan we als echte archeologen aan de slag. Via vuilniszakken met afval proberen we erachter te komen wie die zakken hebben gevuld en wat het afval vertelt over die persoon of personen. De resultaten verrassen en leiden tot hypotheses en discussies. Net als bij een echte opgraving!

Deze workshop is gratis en voor iedereen vanaf 7 jaar. Vanwege een beperkt aantal plekken is aanmelden verplicht. Dit kun je doen via de website van de Centrale Bibliotheek Rotterdam.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

11:45 uur, 13:45 en 15:45 uur

  • Workshop

Praktisch

  • Toegang gratis
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam
Zuid-Holland

Organisator

Archeologie Rotterdam

Logo Archeologie Rotterdam

Volg ons

Mede-organisator(en)

  • Bibliotheek Rotterdam