Op pad met een archeoloog door Rotterdam

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Middeleeuwen Vroegmoderne Tijd

Stadswandeling langs een aantal archeologische vindplaatsen in de binnenstad van Rotterdam

Waar denk jij aan als je Rotterdam voor je ziet? Moderne architectuur, schepen vol containers in de haven, De Kuip? Waarschijnlijk denk je niet aan een historische stad met een grachtengordel en een stadsmuur. En dat is niet zo gek, want tijdens het bombardement in 1940 is de oude binnenstad compleet weggevaagd. Er is nog maar weinig wat ons aan de historische stad herinnert. Door de hoge gebouwen en moderne architectuur is het moeilijk voor te stellen hoe Rotterdam er vroeger uit heeft gezien. Een archeoloog neemt je in deze stadswandeling mee terug in de tijd. Naar het ontstaan van Rotterdam.

Ben je benieuwd wat er allemaal in de Rotterdamse bodem is gevonden? Kom dan zaterdag 15 juni naar de bibliotheek in Rotterdam. Hier is het oudste bootje van Rotterdam te zien. Vanuit hier ga je samen met een echte archeoloog op ontdekkingsreis in de stad. We gaan onder andere naar de Tijdtrap om vondsten te bekijken die zijn opgegraven onder de Markthal en bezoeken een restant van de oude stadsmuur.

Deze stadswandeling duurt ongeveer 60 minuten en voor iedereen vanaf 7 jaar. Vanwege het beperkte aantal plekken is aanmelden verplicht. Dit kun je doen via de website van de Centrale Bibliotheek Rotterdam.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

11:45 uur, 13:45 en 15:45 uur.

  • Wandeling

Praktisch

  • Toegang gratis

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam
Zuid-Holland

Organisator

Archeologie Rotterdam

Logo Archeologie Rotterdam

Volg ons

Mede-organisator(en)

  • Centrale Bibliotheek Rotterdam