Belevingstour - De visser en het vergeten paleis

Stichting DOMunder

Middeleeuwen

Een middeleeuwse visser neemt jou mee naar het verleden. Ontdek samen een vergeten paleis!

Wist jij dat er een heus paleis onder het Domplein ligt? Dit is het paleis van Keizer Hendrik V. Hier geeft hij op 2 juni 1122 de Utrechters stadsrechten. In 1253 is het paleis verwoest door een brand en raakt het in de vergetelheid. Maar de resten zijn nog steeds te vinden: onder jouw voeten. Tijdens de Nationale Archeologiedagen neemt visser Hartbert je op zaterdag 15 juni mee van het Domplein naar de Vismarkt waar je een ondergrond paleis zult vinden. Ondertussen vertelt hij over zijn leven - hij woont tegenover de burcht en zijn bootje ligt aan de haven van het Paleis. Hij krijgt dus van alles mee…

Bij de poort van het Paleis Lofen aangekomen reis je terug van het verleden naar het heden. De archeoloog verwelkomt jullie en opent zijn boekje over de verrassende vondst van het middeleeuwse paleis in de kelders van de Vismarkt. De middeleeuwen komen tot leven in Paleis Lofen, kom langs en ontdek samen het vergeten verhaal!

De activiteit duurt 45 minuten, en samen met visser Hartbert vertrek je vanaf Domplein 9 (VVV/Utrecht Winkel). Koop je tickets alvast via deze link.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

om 11:30 uur en om 13:00 uur, de activiteit duurt 45 minuten

  • Rondleiding
  • Tentoonstelling
  • Theater & Muziek

Praktisch

Prijs:

€ 10 voor volwassenen, € 7,00 voor kinderen

Locatie

Stichting DOMunder
Domplein 9
3512 JC Utrecht
Utrecht

Organisator

Stichting DOMunder

Logo Stichting DOMunder

Volg ons