Het verdronken dorp Etersheim

Bezoekerscentrum De Breek

Middeleeuwen

Luister en leer meer over het oude verdronken en verborgen dorp Etersheim!

We weten dat ons land al eeuwenlang strijdt tegen het water. Maar wist je dat Etersheim ook te maken heeft gehad met vele watersnoden, en dat daardoor het vroegere dorp van Etersheim is verdronken? Maritiem archeoloog Wouter Waldus neemt je tijdens de Archeologiedagen in deze lezing mee in zijn onderzoek!

Het vroegere dorp Etersheim lag vlakbij het water, waardoor het dorp veel risico liep om overstroomd te worden. Door alle innovaties van de afgelopen eeuwen ligt het huidige Etersheim nu gelukkig een stuk veiliger. Maar wat is er eigenlijk gebeurd met het middeleeuwse dorp Etersheim? Wouter Waldus heeft onlangs zijn vervolgonderzoek naar het verdronken dorp afgerond en kan je er alles over vertellen. Ook benieuwd wat hij heeft gevonden hier vlakbij, in het Markeermeer nabij Oosthuizen? Kom langs en luister naar zijn verhalen en leer meer over de interessante en mooie vondsten!

Vooraf aan de lezing ben je om 19:00 uur welkom voor een heerlijke verrassingsmaaltijd met lokale en seizoensgebonden producten. De maaltijd kost € 15,-. Reserveren voor de activiteit en de maaltijd is nodig en kan via dit e-mailadres. Hier kun je eventueel ook dieetwensen of allergieën voor de maaltijd aangeven.
Meer informatie
  • vr. 14 juni 2024

20:00 - 21:00 uur

  • Lezing

Praktisch

Prijs:

€2,50

  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Bezoekerscentrum De Breek
Etersheimer Braakweg 5
1474 MV Oosthuizen
Noord-Holland

Organisator

Stichting Etersheimerbraak

Logo Stichting Etersheimerbraak

Volg ons

Mede-organisator(en)

  • Alliantie Markermeerdijken