Kennismaken met het Heimaal

Het Heimaal

Prehistorie Middeleeuwen

Wandeling langs grafheuvels en het Heimaal, een middeleeuwse vorm van een rechtbank

Het Heimaal, een lang verborgen gebied in Eibergen. Onlangs geheel opgeknapt en klaar om zich aan de wereld te vertonen. Het Heimaal was heel vroeger in de middeleeuwen de plaats waar recht gesproken werd en bij het Heimaal vonden een aantal keren per jaar vaste (volks)vergaderingen plaats. Verder vonden andere bijeenkomsten plaats, waaronder het controleren (monsteren) van de wapenuitrusting van alle boeren in het gebied. De vergaderingen waren bij voorkeur in de ochtend, zodat iedereen nog nuchter was.

Er worden 2 wandelingen georganiseerd langs het Heimaal en de grafheuvels. Beide wandelingen worden begeleid door Annemieke Lugtigheid, regionaal archeoloog. Zij voorziet de wandelaars van uitgebreide informatie over het Heimaal en de grafheuvels.

De wandelingen zijn één onderdeel van het Heimaal dagprogramma en vinden plaats aan de Vaarwerkweg, tussen de kruising met de Kiefteweg en de Kormelinkweg (zie kaartje). Volg ter plekke de borden naar de locatie. Klik hier voor het volledige programma.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

Om 14:30 en om 16:00

  • Wandeling
  • Rondleiding

Praktisch

  • Toegang gratis

Locatie

Het Heimaal
Bosgebied Vaarwerkweg nvt
7151 MZ Eibergen
Gelderland

Organisator

Historisch Museum de Scheper

Logo Historisch Museum de Scheper

Volg ons