Sporen van het Heimaal: archeologie en verhalen

1e grafheuvel vanaf Eibergen

Prehistorie Middeleeuwen

Archeologische Hotspot activiteiten en lezing over het Heimaal en de grafheuvels

Kom naar het heimaal en bezoek de opening van deze dag vol spannende activiteiten voor jong en oud! Bezoekers zijn vanaf 13:00 welkom op de activiteitenlocatie aan de vaarwerkweg. Om 14:00 wordt de dag feestelijk geopend door wethouder Arjen van Gijssel en Bertus te Raa (voorzitter museum), en om 14:10 start regioarcheoloog Annemieke Lugtigheid met haar lezing over het heimaal. Wat is een hiemaal? Wat gebeurde er, en waarom is dit zo'n bijzondere plek? Ter afsluiting van de lezing onthult kunstenaar Kelvin Wilson een publieksbord over het heimaal.

Naast de lezing vanaf zijn er vanaf 14:00 doorlopend activiteiten bij de archeologische hotspot.
Kinderen duiken direct in de rol van de archeoloog door zelf dierlijke botten te identificeren—ze leren welke botten het zijn, van welk dier ze afkomstig zijn en waar ze in het lichaam thuishoren. Daarnaast kunnen ze onder andere aardewerkscherven uit verschillende tijdperken verkennen en hun vaardigheden testen met een metaaldetector.

De opening, lezing en archeologische hotspot activiteiten vormen het eerste onderdeel van het Heimaal dagprogramma en vinden plaats aan de Vaarwerkweg, tussen de kruising met de Kiefteweg en de Kormelinkweg (zie kaartje). Volg ter plekke de borden naar de locatie. Klik hier voor het volledige programma.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024

Zaterdag 15 juni van 13.00 uur - 14.30 uur

  • Lezing
  • Opening
  • Opgraving

Praktisch

  • Toegang gratis

Locatie

1e grafheuvel vanaf Eibergen
Vaarwerkweg nvt
7151 MZ Eibergen
Gelderland

Organisator

Historisch Museum de Scheper

Logo Historisch Museum de Scheper

Volg ons