Wandel door de prehistorie in het Zuylensteinse bos

Tijdlijn van Leersum

Prehistorie

Bekijk de nog zichtbare prehistorische overblijfselen samen met een gids

Ga tijdens de Archeologiedagen op 15 en 16 juni mee het Zuylensteinse bos in, terug naar 4000 tot 4500 jaar geleden. Met een gids loop je langs zichtbare prehistorische overblijfselen en wordt het verhaal verteld over het ontstaan ervan, wie er toen leefden en hóe zij leefden. Wanneer is een heuvel een grafheuvel? Wat doen al die walletjes in het landschap? Hoe is de heuvelrug 150.000 jaar geleden ontstaan? Onderweg zou er zomaar prehistorisch vuursteen gevonden kunnen worden! Zie jij ze liggen? Kom mee op excursie met deskundige gidsen, die antwoord geven op alle vragen.

Tijdstippen, afstand en startpunt
Op zaterdag 15 en op zondag 16 juni vinden er elke dag twee wandelingen plaats, de begintijden hiervan zijn om 10:00 uur en om 14:00 uur.

De wandelroute is ongeveer 6 kilometer lang, waarbij er ook wat hoogteverschillen zijn. Stevige (wandel)schoenen zijn dus handig. Honden zijn toegestaan indien aangelijnd. De wandelroute is niet geschikt voor mensen die slecht ter been of mindervalide zijn.

Het startpunt van de wandeling bevindt zich op de parkeerplaats aan de rechterkant als je vanuit Leersum komt rijden, circa 600 meter na het verkeersbord “Einde bebouwde kom Leersum”.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024
  • zo. 16 juni 2024

om 10:00 uur en om 14:00 uur

  • Wandeling

Praktisch

  • Toegang gratis

Locatie

Tijdlijn van Leersum
Scherpenzeelseweg Parkeerplaats rechts 600 m. na bord "Einde bebouwde kom Leersum"
3956 Leersum
Utrecht

Organisator

Tijdlijn van Leersum

Logo Tijdlijn van Leersum

Volg ons