Ontdek de archeologische schatten van Flevoland!

Batavialand

Prehistorie Middeleeuwen Vroegmoderne Tijd Moderne Tijd

Duik in de wereld van onze voorouders met interactieve rondleidingen en boeiende workshops

Tijdens de Nationale Archeologiedagen nodigt Batavialand je uit om onze gloednieuwe archeologietentoonstelling te ontdekken! Kom langs en verdiep je in de fascinerende geschiedenis van Flevoland, zowel binnen als buiten het museum. Op zaterdag 15 juni neemt conservator Joran Smale je om 13:00 uur en 15:00 uur mee met een rondleiding door het Maritiem Depot. Bewonder unieke voorwerpen en ontdek de verhalen achter de scheepswrakken die in Flevoland zijn gevonden. Daarnaast kun je kennismaken met activiteiten en technieken uit de prehistorie! Kijk hier naar de andere activiteiten die er te doen zijn bij Batavialand.

Op zondag 16 juni krijg je door beheerders Tineke Heise-Roovers en Koen Blok om 13:00 uur en 15:00 uur rondleidingen door het Provinciaal Archeologisch Depot Flevoland. Ontdek het materiële erfgoed van Flevoland en leer over de archeologische vondsten die in de regio zijn gedaan. En ook op zondag komt de prehistorie tot leven: kijk hier wat er 16 juni nog meer te doen is bij Batavialand.

Bereikbaarheidsinformatie zondag 16 juni
Op zondag 16 juni vindt de Oldtimerdag plaats, waardoor de VOC-garage niet met de auto bereikbaar is. Voor mindervaliden en mensen die iemand willen afzetten bij Batavialand, kunnen de parkeerwachten aangesproken worden. Parkeren is het beste op P1 t/m P5 van Bataviastad, vanwaar je naar het museum kunt lopen. Of kom op zaterdag, of met de fiets.
Meer informatie
  • za. 15 juni 2024
  • zo. 16 juni 2024

11:00 - 17:00 uur

  • Rondleiding
  • Tentoonstelling

Praktisch

Prijs:

€ 16,- voor volwassenen, € 8,50 voor kinderen van 4-12 jaar

Locatie

Batavialand
Oostvaardersdijk 01 13
8242 PA Lelystad
Flevoland

Organisator

Batavialand

Logo Batavialand

Volg ons